Манник на сметане классический: Манник классический на сметане — пошаговый рецепт с фото на Повар.ру

Классический манник на сметане



Манники – популярные пироги благодаря простоте приготовления и вкусному результату. Поэтому вариантов приготовления их существует немало. Предлагаем рецепт классического манника на сметане, который представляет собой основу всех вариантов манников, имеющих различия в дополнительных ингредиентах.

Классический манник на сметане предлагаем испечь в духовке из теста из манной крупы с мукой и яйцами.

Для теста:
— мука – 100 г
— сметана свежая жирная – 150 мл
— яйца – 3 шт.
— манная крупа – 150 г
— сахар – 1 стакан
— лимон – 1 шт.
— сода – 1 ч. ложка

Дополнительно:
— масло сливочное для смазки формы – 20 г
— кокосовая стружка для посыпки – 1 ст. ложка (опционально)

Готовим классический манник на сметане

1. В глубокой миске соедините манную крупу со сметаной и оставьте на час, чтобы она набухла как следует.

2. Тем временем в другой миске тщательно взбейте яйца с сахаром при помощи миксера или венчика. Взбивайте до полного растворения кристаллов сахара.

3. В яичную смесь небольшими порциями подмешайте разбухшую манную крупу, добавив соду.

4. Лимон тщательно вымойте, ошпарьте кипятком, обсушите. При помощи терки с мелкими отверстиями снимите цедру и выдавите лимонный сок, которого должно получиться около 2 ст. ложек.

5. В манное тесто добавьте цедру, лимонный сок, просеянную муку и перемешайте все до однородной массы.

6. Дно формы застелите бумагой для выпечки, которую сверху смажьте сливочным маслом.

7. Залейте манное тесто в подготовленную форму и разровняйте сверху. Поставьте форму в духовку, разогретую до 180 градусов, и выпекайте около 50 минут, проверяя готовность зубочисткой или другой деревянной палочкой.

8. Готовый классический манник на сметане достаньте из духовки и подождите, пока он полностью остынет. Затем переложите на блюдо, посыпьте кокосовой стружкой при желании и подайте к чаю.

Приятного аппетита и вкусного пирога!

На заметку


Манники – это пироги на манной крупе с небольшим добавлением муки. В качестве молочной составляющей может использоваться простокваша, кефир или сметана. Особо популярен манник на сметане, как необычайно пышный, нежный и сочный.

Вы можете испечь простой манник или с наполнителем – орехами, свежими или вялеными ягодами, кусочками фруктов или сухофруктов, порошком какао, цукатами, шоколадными капельками и многим другим.

Приготовление манников обычно выполняется по одной схеме: манная крупа соединяется с молочной составляющей, настаивается 30-60 минут для набухания, а далее замешивается жидкое тесто в соответствии с рецептом.

Популярные рецепты пирогов

Манник с грушей и свекольным соком

Пирог с шампиньонами, курицей и брокколи

Ржаное пресное тесто для пирога

Добавить комментарий

Манник на сметане, классический рецепт

02/02/2015

Чем хороши манники? Простотой состава, экономической доступностью и легкостью приготовления. Секретов немного (разве что, как правильно обращаться с манкой), получаются всегда, а результаты радуют даже начинающих, что, согласитесь, не может не вдохновлять.

Ингредиенты

  • сметана — 150 мл
  • манная крупа — 150 г
  • мука — 100 г
  • сода — 1 ч. л.
  • яйцо — 3 шт.
  • лимон — 1 шт.
  • сахар — 200 г
  • масло — 10 г
  • кокосовая стружка для украшения

Время приготовления: 45 минут
Общее время: 1час 30 минут
Порций: 8
Калорийность: 330 ккал

Приготовление

Большие фото

Маленькие фото

  1. Манники бывают разные: на сметане жирной, без яиц, манник только на манке и без муки, с сухофруктами, орешками и др. Я приготовила классический манник на сметане средней жирности (20 %), с почти равным содержанием манки и муки, в виде торта. А здесь — все-все-все про манник на кефире.

  2. Тесто для пирога замесить в глубокой стеклянной миске. Насыпать в нее манную крупу.

  3. Добавить сметану, перемешать и оставить при комнатной температуре на 1 час. За час манная крупа в сметане разбухнет и станет мягкой, и тогда в готовой выпечке она не будет попадаться крупинками и комочками.

    Не все делают так. И не потому что не владеют технологией приготовления манника, а из любви к легкому похрустыванию крупинок в готовом пироге.

  4. В отдельную емкость разбить яйца и насыпать сахар.

  5. Цель следующего шага — добиться полного растворения сахара в яйце. Помогут миксер или венчик.

  6. Аккуратно подмешать в яичную смесь набухшую манку. Взбить миксером для получения однородной массы.
    Добавила чайную ложку соды.

  7. Снять с лимона цедру и выжать сок. Сока нужно совсем немного, не больше 1-1,5 ст. л.

    Добавить в пиалу цедру, сок и муку. Замесить миксером густое однородное тесто.

  8. Выстелить дно круглой разъемной формы пергаментной бумагой, сверху установить бортики формы и обрезать лишние края бумаги. Смазать дно и бока формы кусочком сливочного масла, чтобы манник при выпекании не прилип ко дну формы. Можно еще сверху на сливочное масло присыпать через мелкое ситечко немного муки.

  9. Выложить лопаточкой тесто из миски в форму. Разогреть духовку до 180 С и поместить в нее форму с тестом на 30-50 минут. Времени на выпекание может уйти немного больше или меньше указанного, так как духовки у всех разные.

  10. Независимо от того, какой у вас духовой шкаф, рекомендую через 30 минут проверить пирог на готовность деревянной шпажкой. Если она сухая, манник готов. Если нет — надо вернуть его в духовку и выпекать до готовности еще некоторое время.

  11. Готовый пирог остудить в форме, затем снять бортики, накрыть сверху тарелкой и аккуратно перевернуть форму, чтобы манник оказался на тарелке. Отделить дно формы от пирога.

  12. Верх манника посыпать кокосовой стружкой. Альтернативой стружке может быть сахарная пудра, какао, тертый шоколад или любой ягодный джем.

  13. Воздушная основа манника на сметане чем-то напоминает бисквит. Поэтому на его основе можно приготовить торт. Для этого готовый пирог разрезать вдоль на несколько коржей. Затем смазать каждый корж любым кремом для торта, а верхушку украсить на свой вкус. Вот и все, приятного аппетита.

Крупа Манная Мука и мучные изделия СметанаДесерты из манки

Похожие рецепты

Что еще приготовить?

Mannik Hija Riċetta Klassika.

Mannik fuq kefir u ħalib fil-forn — Riċetti

Share

Pin

Tweet

Send

Share

Send

Tkompli timla l-kollezzjoni ta ‘riċetti, ngħidlek kif tagħmel torta mannik skond ir-riċetta klassika . Jekk ma kellekx tagħmel рассвет il-pasti fil-prattika kulinari, jien bi pjaċir naqsam it-teknoloġija biex tipprepara tliet riċetti pass pass għall-manna — fuq кефир, halib u krema qarsa.

Il-kompożizzjoni tal-manna hija sempliċi. Kull kċina għandha l-ingredjenti t-tajba. L-għaġina hija bbażata fuq is-smid, li bis-saħħa tagħha l-kejk isir tari.

Kejkijiet veri huma magħmula мельница-манна. Huwa maqtugħ f’żewġ nofsijiet u bix-xaħam ġeneruż bil-krema еврей halib ikkondensat, u għall-ġmiel huwa bix-xaħam bil-ġamm, ġamm еврейская глазурь. Kultant trab taz-zokkor jitbexxex fuq il-kejk.

Mannik — riċetta klassika

Jekk m’għadekx kapaċi tissorprendi lid-dar tiegħek b’deżerti tradizzjonali, ħejji manna klassika. Dan it-tip ta ‘oġġetti moħmija huwa faċli biex jitħejja u ma jinvolvix l-użu ta’ ingredjenti għaqlin. Biex nibdew, se nikkunsidraw ir-riċetta klassika għall-manna, u aktar tard — it-tekniki oriġinali u Delicious għall-ħolqien ta ‘kapulavur kulinari.

  • SMID 250 G
  • ZOKKOR 200 G
  • BAJDA 3 BIċċIET
  • Кефир 200 мл
  • DQIQ 350 G
  • Butir 100 G
  • SODA 1 TSP.

Kaloriji: 194KCAL

Протеини: 5,5 г

XAħAM: 1,8 г

Karboidrati: 40 G

  • L-Ewwelnett, Xarrab IS-Smid Fi kwAtmeTMETMETMETMETMETMENTIOM. Крема карса, кефир еврей Халиб карес се джагмлу. F’kontenitur separat, ħabbat iz-zokkor u l-bajd saymm il-qmuħ jinħallu kompletament. Wara t-taħlita tal-bajd, għaqqad mas-smid, butir imdewweb u soda.

  • Ħawwad it-taħlita bil-mixer u żid gradwalment id-dqiq. Jekk qed tuża krema qarsa ħoxna, nirrakkomanda li tnaqqas l-ammont ta ‘dqiq, inkella jkollok għaġina ħoxna.

  • Idlek id-dixx tal-ħami biż-żejt u roxx is-smid, waqt li tagħti attenzjoni lill-ġnub u l-qiegħ. Ferra l-għaġina ġo moffa, qassam indaqs u ibgħatha fil-forn, imsaħħna sa 190 grad. Wara 40 minuta, neħħi l-kejk, stenna sakemm tkessaħ, neħħi bir-reqqa u roxx biz-zokkor trab.


Kif tistgħu taraw, il-preparazzjoni ta ‘manna klassika hija elementari. Anki jekk jiġu mistednin mhux misiedna, malajr tipprepara kejk mill-isbaħ u sservih flimkien mat-te.

Ħafna nies jixorbu tè bil-pasti, u l-manna bil-crema qarsa hija Ideali għal dan il-għan. Nipproponi riċetta li bis-saħħa tagħha tista ‘tgawdi lill-familja tiegħek b’kejk mill-isbaħ. Дан иль-kapulavur kulinari għandu togħma divina u аромат eċċellenti, ли грацци għaliha jikkompeti anke mal-kejkijiet тас-сена л-Ġdida.

Состав:

  • Зоккор — 1 тазза.
  • Байд — 2 дня.
  • Смид — 1 тазза.
  • Крема карса — 250 мл.
  • Дкик — 1 тазза.
  • Сода — 0,5 кучарина.

Preparazzjoni:

  1. Kisser il-bajd fi skutella, żid iz-zokkor u ħabbat sewa bil-mixer. Bħala riżultat, ragħwa għandha tidher fuq il-wiċċ tat-taħlita taz-zokkor-bajda.
  2. F’kontenitur separat, ħallat il-krema qarsa mas-smid, ħawwad u warrab għal nofs siegħa. Dan iż-żmien huwa biżżejjed biex is-smid tintefaħ.
  3. Il-pass li jmiss fil-preparazzjoni tal-manna jinvolvi l-għaqda tat-taħlitiet. Ħallathom sabiex tkun iffurmata massa omoġenja. Imbagħad żid dqiq u пищевая сода mal-għaġina. Tista ‘wkoll tuża trab tal-ħami ieħor. Il-ħaġa ewlenija hija li l-istruttura tal-manna hija poruża.
  4. Idlek dixx еврейская сковорода tal-ħami mingħajr manku. Ferra l-għaġina fid-dixx tal-għażla tiegħek. Jibqa ‘li tibgħat il-formola fil-forn imsaħħan minn qabel sa 180 град. Neħħi wara 40 минут у għatti bix-xugaman. Wara 15-il minuta, servi t-torta mal-mejda fil-forma ta ‘porzjonijiet.

Iddiversifika r-riċetta tal-manna jekk mixtieq. Biex tagħmel dan, żid ftit ġewż imqatta ‘еврей żbib ma’ l-għaġina. Il-kejk Lest ma jweġġax biex jgħatti b’saff ta ‘глазурный еврей imbexxex bit-trab. U jekk tpoġi biċċiet tat-tuffieħ fuq il-qiegħ tal-moffa qabel l-għaġina, ikollok charlotte mhux tas-soltu.

Манник фил-халиб — ричетта Вкусный

Манна фит-тогма бил-халиб гджандха хафна бенефиджи. Huwa faċli biex tipprepara, għandu togħma unika u struttura delikata. Id-deżerta tista ‘tiġi nkluża b’mod sikur fid-dieta tat-tifel, li ma jistax jingħad dwar torti u kejkijiet oħra Delicious, minħabba li l-krema grassa hija ikel diffiċli għas-sistema diġestiva tat-tfal.

It-togħma ta ‘kapulavur kulinari tista’ tiġi manipulata billi tuża ċikkulata, qara ħamra, frott imnixxef, frott żgħir u addittivi oħra. M’hemm l-ebda restrizzjoni f’termini ta ‘dekorazzjoni. Għal dan il-għan, kemm il-ġamm kif ukoll iz-zokkor tas-silġ huma adattati.

Состав:

  • Смид — 1 тазза.
  • Халиб — 300 мл.
  • Дкик — 1 тазза.
  • Зоккор — 1 тазза.
  • Крема Карса — 3 imgħaref.
  • Маргерина — 2 мг ħaреф.
  • Байд — 1 шт.
  • Сода — 0,5 imgħaref.
  • Мельч.

Preparazzjoni:

  1. Xarrab is-smid għal terz ta ‘siegħa f’ħalib frisk. Wara li jiskadi ż-żmien, għaqqad iċ-ċereali minfuħin mal-bajd, krema qarsa, soda, zokkor u niskata melħ. Sussegwentement, żid dqiq flimkien mal-marġerina mdewba mal-għaġina u ħawwad.
  2. Idlek il-platti li biħsiebek taħmi bil-butir u roxxhom bis-smid. Ferra l-għaġina f’kontenitur, qassam fuq il-wiċċ u ibgħatha fil-forn, imsaħħan sa 180 grad.
  3. Inżomm il-manna fil-forn għal 40 минут, il-ħin jiddependi fuq il-ħxuna tal-kejk. L-ewwel sinjal ta ‘prontezza huwa d-dehra ta’ dell sabiħ.
  4. Neħħi d-deżerta lesta мельница, ferrex bi qxur tal-ġewż u trab tal-kawkaw. Meta d-dixx ikun tkessaħ, neħħi u servi immedjatament ma ‘meraq tal-cranberry jew xarba oħra.

Ma nafx liema kejkijiet magħmula mid-dar huma daqshekk faċli biex tippreparahom. Tieħu ftit paċenzja u ħin biex tikseb ir-riżultat.

Kif tagħmel manna fuq кефир fil-forn

Nagħmel din id-deżerta mill-isbaħ fil-forn, għalkemm мультиварка huwa tajjeb għal dan il-għan.

Fi kwalunkwe każ, ir-riżultat huwa tal-għaġeb. Jekk иль-кефир mhuwiex fil-idejn, ibdel b’jogurt magħmul id-dar, jogurt jew taħlita ‘ħalib u krema qarsa. Ftakar, xejn ma jaħdem mingħajr prodott tal-halib iffermentat, u grazzi għall-krema qarsa u l-halib, it-torta ssir ratba u elastika.

Состав:

  • Смид — 1 тазза.
  • Дкик — 1 тазза.
  • Зоккор — 1 тазза.
  • Кефир — 1 тазза.
  • Байд — 2 дня.
  • Żejt veġetali — kuċċarina 1.
  • Trab tal-ħami — 10 г.
  • Ванилин.

Preparazzjoni:

  1. Żid is-smid mal-kefir u ħawwad. Biex iċ-ċereali jintefħu, hallih għal siegħa f’temperatura tal-kamra. Jiena nagħtik parir biex tagħmel il-proċedura filgħaxija u żżomm it-taħlita fil-friġġ sa filgħodu.
  2. Għaqqad iz-zokkor mal-vanilla u l-bajd f’kontenitur separat. Ħawwad kollox b’xi mod konvenjenti. Bħala riżultat, il-massa tiżdied fil-volum u ssir lush.
  3. Għaqqad il-massa tal-bajd bis-smid u ħawwad. Żid dqiq, trab tal-ħami mal-għaġina u ħawwad. Il-ħaġa ewlenija hija li m’hemmx ċapep fl-għaġina.
  4. Żejt id-dixx tal-ħami u roxx bis-smid. Poġġi l-għaġina ġo moffa u ferrex bi шпатель tal-injam.
  5. Nirrakkomanda l-ħami fil-forn fi 180 град гал 40 минут. Imbagħad neħħi л-формола бил-манна у стенна ftit biex иль-кейк jibred. Fl-aħħar, roxx biċ-ċikkulata mdewba еврейский траб.

Ħafna drabi nagħmel kejk ibbażat fuq is-smid, u għad ma kienx hemm każijiet fejn il-ħajja ta ‘kapulavur qabżet il-ħin ta’ ikla. Normalment biċċiet ta ‘manna fragranti jisparixxu mill-ewwel mill-mejda. Fir-rigward tax-xorb, il-manna hija kkombinata ma ‘tè, kafè, kawkaw, kompoti, meraq naturali u nektar.

Il-kapulavur għandu ismu minħabba l-bażi. Nies li għexu fit-territorju tal-istat modern Russu l-ewwel apprezzaw it-togħma tal-ikel fis-seklu 13. F’dawk il-jiem, mis-smid, li saret disponibbli għall-kategoriji kollha tal-popolazzjoni, huma ħejjew kull tip ta ‘pjaċir, inkluż il-mannik pie.

Leave a Reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>